Svampe, bål og kronvildt – Eksklusiv vild mad arrangement i skoven
Gl. Skovfogedbolig
Roustvej 111, 6800 Varde
Denne lørdag har du mulighed for at få en eksklusiv madoplevelse med NaturKulturVardes to Vild Mad kokke Jonas Gadgaard og Morten Vinding.
Beskrivelse
Svampe, bål og kronvildt – Eksklusiv vild mad arrangement i skoven
Denne lørdag har du mulighed for at få en eksklusiv madoplevelse med NaturKulturVardes to Vild Mad kokke Jonas Gadgaard og Morten Vinding. Hele dagen står i svampenes tegn og afsluttes med fælles tilberedning af en lækker 3-retters menu med masser af svampe, nyskudt kronvildt og lidt sød til ganen.
Efteråret er sanke-tid, skoven er fuld af svampe, træernes frugter er modne og jagten er i fuld gang og giver os adgang til lækkert vildtkød. Alle disse ingredienser er fundamentet for dagen, hvor du bliver klogere på skovens svampe og laver bålmad i lækre omgivelser under åben himmel. Det hele kombineres med masser af social hygge, bålrøg og måske en jagthistorie eller to.
Dagens højdepunkter
• Svampejagt for alle – også for dig uden erfaring
• Frokost – lav din egen pizza med svampe og unika ost i vores brændefyrede stenovn
• Varde Sdr. plantage største svampeudstilling
• Vild bålmad – vi flamberer, griller og røger nyskudt kronvildt og laver lækkert tilbehør over åben ild i vores udekøkken.
• Hygge i bålhytten med hvid dug, højstilkede glas og godt humør, tilsat verdens 3 bedste krydderier – frisk luft, brænderøg og forventningens glæde 😊
Dagens menu
• Forret – et sandt overflødighedshorn af svampe - de enkelte svampearter tilberedes hver for sig, så du får mulighed for at smage forskellen på en Karl Johan, Brunstokket rørhat og måske du aldrig har spist en prægtig Skørhat.
• Hovedret – kronvildt - som vi flamberer, røger og griller. Kornotto med grønt og tragtkantareller, dertil svampesovs i rigelige mængder
• Dessert – efteråret i Skovfogedboligen - æbler, kanel, vaniljeis
Som deltager skal du selv medbringe drikkevarer samt glas dertil, vi sørger for bestik og tallerkener til maden.
Tidsprogram
10.00 Intro til svampe
10.30 svampejagt
12.00 pizza / frokost
12.45 gennemgang af svampe
13.15 slagtning + partering
14.00 madlavning
16.00 spisning
16.30 farvel og tak