Svampe, bål og kronvildt – eksklusivt 'Vild Mad'-arrangement i skoven
Gl. Skovfogedbolig
Roustvej 111, 6800 Varde
Denne lørdag har du mulighed for at få en eksklusiv madoplevelse med NaturKulturVardes to Vild Mad-kokke Jonas Gadgaard og Morten Vinding. Hele dagen står i svampenes tegn og afsluttes med fælles tilberedning af en lækker 3-retters menu med masser af svampe, nyskudt kronvildt og lidt sød til ganen.
Beskrivelse
Efteråret er sanke-tid, skoven er fuld af svampe, træernes frugter er modne, og jagten er i fuld gang og giver os adgang til lækkert vildtkød. Alle disse ingredienser er fundamentet for dagen, hvor du bliver klogere på skovens svampe og laver bålmad i lækre omgivelser under åben himmel. Det hele kombineres med masser af social hygge, bålrøg og måske en jagthistorie eller to.
Dagens højdepunkter
Svampejagt for alle – også for dig uden erfaring.
Frokost – lav din egen pizza med svampe og Unika-ost i vores brændefyrede stenovn.
Varde Sdr. plantages største svampeudstilling.
Vild bålmad – flamberet og grillet kronvildt, dertil lækkert tilbehør, som tilberedes over åben ild.
Hygge i bålhytten med hvid dug, højstilkede glas og godt humør, tilsat verdens 3 bedste krydderier – frisk luft, brænderøg og forventningens glæde!
Dagens menu
Snack – et sandt overflødighedshorn af svampe - de enkelte svampearter tilberedes hver for sig, så du får mulighed for at smage forskellen på en Karl Johan, Brunstokket rørhat - og måske du aldrig har spist en prægtig Skørhat - alt efter, hvad vi finder i skoven.
Forret - Carpaccio af hjortevildt med Karl Johan-mayo, rugbrødscrumble og enebærsalt
Hovedret – kronvildt - som vi flamberer og griller. Kornotto med rodfrugter og svampe, dertil kantarel i portvinsauce.
Dessert – efteråret i Skovfogedboligen - æbler, kanel og sprøddej.
Praktisk:
Medbring en kurv til svampeturen.
Arrangementet er eksklusiv drikkevarer, så medbring selv det, du ønsker at drikke (udover vand).
Vær venligst opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe hund på turen.